ورزشهای بعد از عمل ماستكتومی (عمل برداشتن پستان)


دانلود فایل پی‌دی‌اف مقاله

سرطان پستان یكی از مهمترین و شایع ترین بیماری ها در زنان است.

علائم بیماری های پستان

شایع ترین علامت و شكایت های بیماری پستان احساس توده در پستان، ترشح با خونریزی از نوك پستان و درد پستان می باشد و درصورت مشاهده این علائم و تغییرات باید به پزش مراجعه نمود اگرچه خیلی از این موارد سرطانی نخواهد بود.

غربالگری: غربالگری به این معنی است كه در جمعیت زنان سالم، حتی قبل از آن كه هر نوع علائمی در پستان تظاهر كند بتوان با انجام آزمایشات و معاینه، تغییرات غیرطبیعی را كشف نمود و تصمیمات لام را جهت درمان بكار گرفت. روش های غربالگری عبارتند از :
1-    ماموگرافی سالانه در زنان 40 ساله و مسن تر
2-    معاینه پستان ها توسط زنان به صورت ماهیانه از سن 20 سالگی (بهترین زمان معاینه پس از قاعدگی و پیش از تخمك گذاری است. یعنی بین پاك شدن از خونریزی تا 14 روز مانده به قاعدگی
-  معاینه بالینی پستان توسط پزشك در زنان 20 تا 40 ساله، هر سه سال و در زنان مسن تر از 40 سال، هر سال.

برداشتن پستان (ماستكتومی)

ماستكتومی به خارج كردن كامل بافت پستان كه دربرگیرنده پوست روی پستان همراه با نوك پستان و هاله اطراف پستان نیز می باشد، اطلاق می گردد.
اثرات جانبی جراحی های سرطان پستان:
معموصلاً متعاقب جراحی مشكلات و عوارضی در اطراف ناحیه برش جراحی شامل كوفتگی، عفونت زخم، تورم و عدم بهبود سریع اسكار مشاهده می شود. اگر بیماری حوالی زمان جراحی تحت شیمی درمانی قرار بگیرد معمولاً عفونت زخم تا چندین هفته به طول می كشد.
در تمام اشكال ماستكتومی درجاتی از ضعف حركات شانه وجود دارد كه پس از عمل جراحی با ورزش بهبود می یابد.
تورم بازو در اثر تجمع مایع لنف جایی كه غدد لنفاوی و عروق لنفاوی برداشته می شوند با دچار ضایعه می شوند می تواند درد زیادی ایجاد كند و نیاز به درمان دارد (این موارد كمتر) شایع هستند.
گاهی  اوقات اختلالاتی در اعصاب دو عضله زیر بازو در جریان جراحی وسیع ایجاد می شود كه منجر به عدم تعادل و پرش شانه می شود.